Zilele trecute s-au împlinit 9 ani de la primele meciuri europene disputate de Gaz Metan în istoria sa.

În vara anului 2011, alb-negrii au fost la un singur gol distanță de grupele Europa League, după un parcurs cu 3 victorii obținute pe teren propriu din tot atâtea posibile, două la Mediaș și una la Cluj Napoca.

Prima partidă europeană a adus eșecul la limită 1-0, de pe terenul finlandezilor de la Kups Kuopio, pentru ca apoi la Mediaș, Gaz Metan să câștige cu 2-0 grație reușitelor semnate de Ciprian Petre și Ovidiu Hoban și să meargă în turul următor al competiției.

GALERIE FOTO AICI

A urmat remiza 1-1 de pe terenul germanilor de la Mainz cu un gol reușit de Thaer Bawab în repriza a doua. La Mediaș a fost nebunie. După timpul regulamentar a fost tot 1-1, cu un gol reușit de același Thaer Bawab. Au urmat prelungirile și loviturile de pedeapsă, iar Gaz Metan s-a impus cu 5-4 după executarea acestora. Portarul Răzvan Pleșca a apărat 2 penalty-uri, iar același Bawab a înscris lovitura de pedeapsă care a dus Gazul în play-off-ul Europa League.

GALERIE FOTO AICI

Austria Viena s-a impus pe teren propriu cu 3-1, golul gaziștilor fiind marcat de Nicandro Breeveld. Returul s-a jucat la Cluj Napoca pe 26 august și s-a terminat cu victoria Gazului Metan cu 1-0 prin reușita semnată de Ovidiu Hoban. Un singur gol le-a lipsit medieșenilor pentru a se califica în grupele Europa League.

Foto: Radu Roșca