Despre club

Gaz Metan înseamnă fiecare om care activează în cadrul clubului, de la jucători, la antrenori, președinte, administrator stadion sau îngrijitor teren dar si fiecare fan sau sustinator…

Viziune & Misiune

Despre Gaz Metan s-ar putea spune că e un club mic, dar cu siguranță e unul cu o inimă foarte mare. Ne aflăm acum în fața unui nou început, pe care îl construim pe niște baze solide, cu gândul la performanță realizată prin muncă bine făcută la toate nivelurile. Gaz Metan înseamnă fiecare om care activează în cadrul clubului, de la jucători, la antrenori, președinte, administrator stadion sau îngrijitor teren. Sunt mici rotițe care funcționează împreună și pun în mișcare un angrenaj mai mare, iar misiunea lor este una simplă, rezultate din ce în ce mai bune la toate nivelurile, iar asta pentru că Gaz Metan nu înseamnă doar prima echipă, ci și echipa a doua și cele 10 echipe din cadrul Academiei, de U19, U17, U16, U15, U13, U11, U9, U8 și U7, toate de băieți, la care se adaugă echipa de fete U15 aflată în formare. Împreună vom face totul pentru ca toți cei care vibrează pentru Gaz Metan să fie mândri de asta.

Psihologie & Stil de joc

Gândul de a deveni tot mai buni e cel care ne motivează mereu. Chiar dacă am trecut prin multe momente grele, chiar dacă mai bine de patru ani clubul a fost în insolvență/reorganizare judiciară, această situație a fost depășită cu bine, iar acum privim încrezători spre viitor. În ciuda situației foarte grele, Gaz Metan a bifat sezonul trecut borne istorice, cea mai lungă serie de victorii consecutive, cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere, dar și locul 4 la finalul sezonului regulat care a adus calificarea pentru prima dată în play-off. Dacă am putut face toate astea într-o situație mult mai grea decât cea actuală, atunci cu siguranță putem și mai mult, iar acest gând ne motivează.

Academie?

Academia noastră oferă copiilor condiții excelente de antrenament, personal dedicat tinerilor sportivi și șansa de a deveni jucătorii profesioniști de maine.

Folosim metodologie și tehnici de antrenament moderne, cu rezultate demonstrate in cluburi de prestigiu din tari cu tradiție îndelungată in descoperirea și antrenarea tinerilor talentați.

Dacă îți place fotbalul, ai între 6-18 ani și îți dorești să faci parte din familia Gaz Metan, atunci îți oferim această șansă. Trimite-ne un mesaj cu câteva cuvinte despre tine și datele tale de contact, iar noi vom face restul. 

Stadion & Facilitati

Stadionul Gaz Metan are în prezent o capacitate de 8.500 locuri. A fost construit în anii ’50 și a trecut printr-o serie de îmbunătățiri de-a lungul timpului. În anul 1986 s-au construit vestiarele, bazinul de recuperare și un micro-hotel. În anul 1999 s-au modernizat tribuna a doua și pista de atletism, iar în anii 2006-2007 s-au adus îmbunătățiri majore la tribuna I, la vestiare, fiind realizate cabinete speciale și medicale, sală de forță, bazin de recuperare sub tribuna B și piscină sub tribuna A.

În anul 2009 a fost inaugurată instalația de nocturnă. Aceasta a fost produsă la Timișoara și are o putere de 1.500 de lucși, fiind considerată la momentul montării cea mai performantă din țară. În perioada iunie-septembrie 2010 s-au desfășurat lucrări de înlocuire a gazonului și de extindere a celei de-a doua tribune. În urma modernizărilor tribuna a doua are o capacitate de 3.500 de locuri, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, și este integral acoperită. Suprafața de joc a fost înlocuită cu una adusă din Austria, fiind amenajate în același timp și noua instalație de încălzire a terenului și canalele de drenaj.

Istorie

Echipa a fost înființată în 1945 sub denumirea Karres Mediaș. A promovat în Divizia A în 1947, iar în primul sezon, disputat sub denumirea CSM Mediaș, s-a clasat pe locul 11, jucând într-un turneu play-out pentru evitarea retrogradării. Și-a menținut locul în primul eșalon, dar în sezonul 1948-49, în care a evoluat cu numele Gaz Metan, s-a clasat pe ultimul loc și a retrogradat în Divizia B. În 1951, cu un nume nou, Flacăra Mediaș, se clasează pe locul 3 în Divizia B, dar ajunge în finala Cupei României, după ce elimină printre altele pe Știința Cluj sau Flamura Roșie Arad. În finală, Flacăra este învinsă de CCA București cu 3-1.

Urmează o perioadă în care echipa își menține poziția în Divizia B, dar nu se mai apropie de promovare, din contră pozițiile ocupate sunt tot mai slabe, până în 1972 când retrogradează în Divizia C. Medieșenii revin după un singur sezon în a doua divizie, dar urmează o perioadă dificilă în care odată la câțiva ani venea o retrogradare în Divizia C.

A doua promovare în Divizia A a venit la peste 50 de ani după prima, în 2000, dar Gaz Metan a rezistat un singur sezon în primul eșalon. A urmat o nouă pauză de șapte ani, în 2008, sub conducerea lui Cristian Pustai, echipa revenind în Liga I.

În cei șase ani cât a fost antrenată de Pustai (2007-2013), echipa a avut mai multe reușite. Sezonul 2010-2011, echipa a terminat în Liga I pe locul 7, iar ca urmare a retrogradării FC Politehnica Timișoara, Gaz Metan s-a calificat în premieră în Europa League, unde a ajuns până în play-off, fiind eliminată de Austria Viena. Următoarea ediție de campionat, medieșenii nu au mai reușit să impresioneze și au revenit la scopul inițial: evitarea retrogradării. Chiar și așa, echipa s-a menținut pe o linie de plutire, fiind mereu suficient de departe de zona retrogradării. În 2013, Pustai a demisionat pentru a prelua Pandurii Târgu Jiu, iar după ce a terminat sezonul sub conducerea lui Gheorghe Mulțescu, Gaz Metan a fost preluată de Cristian Dulca. După 7 ani consecutivi în primul eșalon, Gaz Metan Mediaș a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului 2014-2015. În sezonul 2015 – 2016, Gaz Metan Mediaș obține promovarea în Liga I clasându-se pe locul 1, după un an de zile în care a jucat în Liga II-a. În sezonul următor, Gaz Metan a încheiat pe poziția a opta (locul 2 în play-out), iar apoi în sezonul 2018-2019 a reușit să câștige play-out-ul sub comanda lui Edi Iordănescu, după ce a încheiat sezonul regulat pe locul 11. În același sezon, alb-negrii au ajuns în semifinalele Cupei României, unde au fost eliminați de FC Hermannstadt. Sezonul următor, tot sub comanda lui Edi Iordănescu, a fost cel mai bun din istoria clubului, echipa reușind să se califice pentru prima dată în play-off pe care l-a terminat pe locul 6.

Parteneri

Vrei sa ajuti?

Ești fan al echipei? Dorești sa faci parte din comunitate? Crezi ca poți fi de ajutor?

Lasă-ne un mesaj despre aportul pe care îl poți aduce clubului și vom lua in curând legătura cu tine.

Hai sa facem lucruri incredibile împreună!