Gaz Metan a învins FC Hermannstadt cu scorul de 2-1.

Gaz Metan a legat două victorii consecutive în play-out. Marți după-amiază, formația lui Mihai Teja s-a impus în derby-ul județean la fotbal cu scorul de 2-1. Atacantul portughez Ricardo Valente a reușit o dublă împotriva lui FC Hermannstadt. Ambele goluri au fost reușite cu capul, în urma unor centrări venite de la Ronaldo Deaconu. În urma acestui rezultat, formația lui Mihai Teja a acumulat 24 puncte și a urcat în partea superioară a clasamentului play-out-ului.

CE S-A ÎNTÂMPLAT

Gaz Metan a deschis scorul în minutul 20 după o fază fixă. Ronaldo Deaconu a executat foarte bine o lovitură de colț de pe partea stângă, iar Ricardo Valente a înscris cu o lovitură de cap din careul mic.

Peste cinci minute, FC Hermannstadt a obținut o lovitură de pedeapsă, însă portarul Răzvan Pleșca a reușit să apere șutul lui Petrișor Petrescu.

Același jucător a reușit apoi să marcheze în minutul 30 cu un șut din afara careului de 16 metri. Golul a fost inițial validat de centralul Radu Petrescu, la scurt timp a fost apoi anulat pentru off-side după consultarea cu tușierul, pentru ca peste încă un minut și jumătate să fie din nou validat. Tehncianul Mihai Teja a intrat pe teren pentru a-i explica centralului că a fost off-side și a văzut cartonașul roșu, fiind trimis în tribune.

În prelungirile primei reprize Ricardo Valente a reușit dubla. Atacantul portughez a marcat din nou cu o lovitură de cap, după o lovitură liberă bătută foarte bine de același Ronaldo Deaconu.

La doisprezece minute de la reluarea jocului Drazen Bagaric a avut o ocazie de a marca, însă a șutat peste poarta apărată de Răzvan Pleșca. Niciuna dintre cele două combatante nu au mai avut apoi ocazii clare pe parcursul reprizei, iar partida s-a încheiat cu victoria la limită a gaziștilor.

MOMENTUL CHEIE

Al doilea gol marcat cu capul de Ricardo Valente în prelungirile primei reprize avea să se dovedească decisiv în stabilirea învingătorului.

UNDE SUNTEM

În urma acestui rezultat, formația lui Mihai Teja a acumulat 24 puncte și a urcat în partea superioară a clasamentului play-out-ului.

CE URMEAZĂ

Pentru Gaz Metan urmează partida cu FC Argeș. Aceasta este programată, vineri, 30 aprilie, de la ora 17:30.

VIDEO REZUMAT

DECLARAȚII MIHAI TEJA